REFLEXA’T, Exclusió perquè no tenen una llar

Dissabte 20 novembre / 19 h #santamonica 

Presentació: Roger Lapuente y los participantes del taller

Projecte artístic de creació fotogràfica realitzat per persones que han patit exclusió perquè no tenen una llar, un sostre o un domicili. 

A través d’uns tallers de formació sobre expressió fotogràfica i teoria urbana, els participants han projectat una mirada subjectiva sobre la gent i la ciutat que habiten: Barcelona, un escenari que coneixen de primera mà i que poden revelar de manera inèdita als ulls dels altres ciutadans. L’espai públic és el continent i el contingut d’aquesta mostra, i les persones que l’habiten, els protagonistes i els creadors. 

SOSTRE es refereix en el món físic a l’arquitectura que ens protegeix del fred, la pluja, el vent, el soroll, el furt o l’exposició a la mirada aliena. LLAR ens remet al món afectiu, al caliu que ens arrela als avantpassats o que voldríem deixar als que han de venir, a l’emancipació, l’estabilitat i la possibilitat de construir projectes de vida. DOMICILI té a veure amb la relació que tenim amb l’Estat, a la possibilitat de ser censats, informats, censurats, multats o assistits. No tenir un domicili suposa estar fora de tot aquest ventall de possibilitats, amb tots els avantatges i desavantatges que suposa formar part d’un sistema. 

Reflexa’T és un projecte de laudioviosual prod. que, sota la direcció artística de Roger La Puente, proposa un apropament a aquesta situació des de la mirada dels qui la pateixen.

Més informació: www.reflexat.art